top of page

Vaszary Ádám

alapító . betegbarát projekt

Vaszary Ádám vagyok, közgazdász, reklámszakember és Patient Experience szakértő. 

Édesapámnak köszönhetően 2008-2022 között a hazai magán- 
egészségügy egyik különleges szolgáltatójának tulajdonosaként és ügyvezetőjeként tapasztaltam meg, mit jelent a világszínvonalú betegútszervezés és betegellátás hazánkban. Nemzetközi világsztárok prémium készenléti ellátásával foglalkozó vállalkozásunk ugyanis szinte az összes Magyarországon készült nemzetközi szuperprodukció  főszereplőjének, rendezőjének és producerének sürgősségi és járóbeteg-ellátásáért volt felelős a Evitától a Blade Runner 2049-ig, Arnold Schwarzeneggertől Tom Hanksig.

A sors különös fintoraként emellett 12 éve foglalkozom hazánk egyik legnagyobb reklámügynökségének tulajdonos ügyvezetőjeként a fogyasztói döntések hátterének megismerésével, az ügyfélémény megteremtésének és hatékony befolyásolásának művészetével.

Ebből a szokatlan elegyből érett meg bennem a gondolat, hogy szükség lenne egy, a magánegészségügyi ellátásokat kifejezetten nem orvosszakmai szempontok, hanem laikus megközelítések mellett értékelni képes keretrendszerre. Egy rendszerre, ami a teljes betegellátási folyamatot leköveti és közvetlenül is képes a szolgáltatások minőségének megítélésére, segíteni tudja a páciensek eligazodását a szerteágazó magánegészségügyi ellátórendszerben. 

Ez lett a betegbarát projekt.

Mire terjed ki a betegbarát projekt kutatási fókusza?

  1. Mit jelent a betegbarát szolgáltatás fogalma?

  2. Milyen szempontokat mérlegelnek a betegek szolgáltatóválasztáskor?

  3. Mi a hazai lakosság elvárása a szolgáltatókkal szemben?

  4. Ki veszi hazánkban igénybe a magánegészségügyi szolgáltatásokat?

  5. Hogyan teljesítenek ma a szolgáltatók?

  6. Milyen a szolgáltatók imázsa, képesek-e egyáltalán befolyásolni a betegek döntéseit?

  7. Mi alkotja a magyar betegbarát modellt, és hogyan lehet azt értékelni?

 

A kérdéseinkre a világ egyik legnagyobb és Customer Experience szakterületen kiemelkedő tapasztalattal rendelkező piackutató cégével, az IPSOS-szal kerestük a választ, egyúttal velük szoros együttműködésben alkottuk meg a magyar betegbarát modellt.

A kutatás 2022. szeptember 26 - október 5. között, nemre, korra, településtípusra és régióra reprezentatív, 1000 fős mintán zajlott, 18-65 éves korosztályra.

A kutatásról
bottom of page